
Avui el sistema de producció, distribució i consum d'aliments, al llarg de tot el circuit del camp al plat, està sotmès a una elevada concentració empresarial, entramat dins una lògica capitalista, que prioritza els interessos econòmics de les multinacionals del sector davant les nostres necessitats alimentàries, i també davant el respecte al medi ambient. Aquells bens com l'aigua, les llavors, la terra.. han estat privatitzats i transformats en moneda de canvi per al millor postor.
Amb aquest llibre, es vol mostrar la part fosca d'aquest sistema agroalimentari: actors, impactes, causes de la crisi alimentària i assenyalar, també, les alternatives plantejades des de diferents moviments socials. És en aquest sentit que hi col·laboren activistes, camperols i investigadors, els quals parlen de les conseqüències de les polítiques neoliberals així com la lluita a favor de la sobirania alimentària, el comerç just i el consum crític.
Presentació del llibre: DEL CAMPO AL PLATO
Los circuitos de producción y distribución de alimentos
(Icaria editorial, 2009)
amb els autors: Xavier Montagut i Esther Vivas
Dijous, 14 de maig, a les 19.30h
Espai Icaria, c. Arc de Sant Cristòfol, 11-23 (Pou de la Figuera). Metro: Arc de Triomf
(informació i imatge estrets de la Xarxa de Consum Solidari)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada