![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVlnC0cU9_rBzcgmVVuohOaYXcqpz4fje99LPoc5AJtOmXexEdiKu4e2Z3m8mggJNx3Bp4CxifwFEQxlBXuvKMXwNyoBfuWg3vH7LkXXP27h4NHJMx8AwyxNlQKm94Rq2QaI-bnIAIn2E/s320/cartell_diasensebosses_web.jpg)
Els catalans consumim 14 milions de bosses de plàstic cada cap de setmana. Al cap de l'any, aquest acte quotidià d'agafar una bossa gairebé a cada botiga o supermercat es converteix en 192.651 tones de residus plàstics, que poden trigar més de 400 anys en descompondre's: com fer desaparèixer el plàstic? Destruir-ho vol dir eliminar els residus que genera i, per això, és necessari preguntar-se si els podem aprofitar: els podem reciclar?
I és que la gran despesa energètica, la dependència del petroli i el gran volum de residus que genera la fabricació del plàstic planteja nous reptes en l'àmbit del reciclatge i l'obtenció de nous materials alternatius. M. Lluïsa Maspoch, Directora del Centre Català del Plàstic i professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona, dóna resposta a la següent pregunta: és possible destruir el plàstic?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada